Välkommen till TorgParkering!

Vasa Torgparkering är en av Finlands största parkeringsanläggningar. Anläggningen ligger mitt i centrum av Vasa, under salutorget, och har 836 parkeringsplatser fördelade på två våningar.

Du kan köra in i Torgparkeringen via två olika infartsramper (max höjd 2,3m). Båda är belägna på Handelsesplanaden, den ena på södra och den andra på norra sidan av Torgparkeringen. Se karta

Parkering för rörelsehindrade

På övre planet, nära Sokos Hotel Vaakunas ingång finns två parkeringsplatser för rörelsehindrade. Dessa platser är också avgiftsbelagda. På salutorget finns avgiftsfria parkeringsplatser för rörelsehindrade.

Laddningspunkt för elbilar

Hos oss hittar du även laddningspunkt för elbilar (nedre plan, 9 st.).

Laddningspunkterna passar för alla el- och hybridbilar.  För normalladdning är den maximala effekten för typ 2 punkterna 22kW. DC-snabbladdaren har effekt på 50 kW och har uttag för CCS- och CHAdeMo-standard bilar. Info tel. 0800 02200 (24/7) virta.global/info

Betalning

Användning av parkeringen sker med hjälp av parkeringsautomatik och du kan betala både med kontanter och med debit/kreditkorten.

Automaterna tar emot följande sedlar: * 5 euro * 10 euro * 20 euro
och mynt: * 50 cent * 1 euro * 2 euro Automaterna ger tillbaka växelpengarna.

Anslutningar

Det finns fyra fotgångarförbindelser från Torgparkeringen till omgivande fastigheter: två till köpcentrum Rewell, en till köpcentrum Espen och en till Sampohuset (Citymarket). Till Sampohuset kommer man både med bil och till fots. Från Sampohuset kan man således köra med bil till Torgparkeringen, men inte i motsatta riktningen.

Det finns 4 hiss-/trappförbindelser från Torgparkeringen till Salutorget.

Så här används parkeringsautomatiken

Vid inkörning

  • Kör fram till bommen, tryck på tryckknappen. En parkeringsbiljett matas ut från bomautomaten och bommen öppnas.
  • Kör in i anläggningen och välj parkeringsplats antingen på övre eller nedre däck.

Vid utkörning

  • När du kommer tillbaka till parkeringsanläggningen matar du in parkeringsbiljetten i någon av anläggningens åtta automatkassor.
  • Skjut in kortet i kortläsaren. Kassan meddelar parkeringsavgiften.
  • Kör bilen till bommen efter att du betalat. Då bommen öppnas kan du köra ut bilen.

Vid utkörning efter stängningstid

  • Ta med din parkeringsbiljett då du utför dina ärenden. När du kommer tillbaka till parkeringsanläggningen, slipper du in med ditt parkeringskort till trappuppgångarna på torget genom att visa dit kort vid läsaren bredvid dörren.
  • För att betala parkeringen matar du in parkeringsbiljetten i någon av anläggningens åtta automatkassor. Skjut in kortet i kortläsaren. Kassan meddelar parkeringsavgiften.
  • Kör bilen till bommen efter att du betalat. Då öppnas bommen och dörrarna så du kan köra ut bilen.

 

Letar du efter ett enkelt sätt att parkera?

Kom till Torgparkeringen i Vasa. Lediga parkeringsplatser väntar dig mitt i stan. Du kan behändigt uträtta alla dina ärenden i centrum, utan att behöva flytta bilen. Välj Torgparkeringen – för en bekymmersfri vardag!