Tervetuloa ToriParkkiin!

Vaasan ToriParkki on yksi Suomen suurimmista pysäköintilaitoksista, jossa on 836 pysäköintipaikkaa kahdessa kerroksessa Vaasan ydinkeskustassa kauppatorin alla.

Toriparkkiin voit ajaa autosi kahdesta eri sisäänajorampista (max korkeus 2,3 m). Etelästä tullessa sisäänajo sijaitsee Kauppapuistikko 15 kohdalla Pohjoisesta tullessa sisäänajo sijaitsee Kauppapuistikko 10 kohdalla. Katso kartta

Liikkumisesteisen pysäköintipaikat

Ylätasanteella, lähellä Sokos Hotel Vaakunan sisäänkäyntiä on kaksi liikkumisesteisen pysäköintipaikkaa. Liikkumisesteisen pysäköintipaikat ovat myös maksullisia. Kauppatorilla sijaitsee maksuttomia liikkumisesteisen pysäköintipaikkoja.

Latauspaikat sähköautoille

Latauspaikat sähköautoille löytyvät alatasolta (9 paikkaa).

Latauspisteet soveltuvat kaikille sähkö- ja hybridiautoille. Peruslataukseen sopivien tyypin 2 pisteiden enimmäisteho on 22 kW. DC-pikalaturin teho on puolestaan 50 kW ja siinä on pistokkeet CCS ja CHAdeMo -standardin autoille. Info puh. 0800 02200 (24/7) virta.global/info

Maksaminen

Toriparkin käyttö toimii pysäköintiautomatiikan avulla. Maksamiseen käy sekä käteinen että sirukortit.

Automaatteihin käy seteleistä 5 € / 10 € / 20 € setelit. Kolikoista käyvät 50 snt / 1 € / 2 € kolikot. Automaatit antavat vaihtorahat takaisin.

Yhteydet

Ympäröiviin kiinteistöihin on kulkuyhteyksiä siten, että kaksi kulkuyhteyttä menee Toriparkista kauppakeskus Rewelliin, yksi kauppakeskus Espeniin ja yksi Sampotaloon. Sampotaloon johtava yhteys on sekä jalankulku- että ajoyhteys. Näin ollen Sampotalon (Citymarketin) pysäköintitilasta voi ajaa autolla Toriparkin puolelle, mutta ei päinvastoin.

Hissi/porrasyhteyksiä Toriparkista Kauppatorin pinnalle on yhteensä 4.

Pysäköintiautomatiikan käyttö

Sisäänajo

  • Ajetaan ulkoa puomistolle, jossa painetaan painiketta jolloin puomilaitteelta tulee pysäköintilippu ja puomi aukeaa.
  • Ajetaan sisään laitokseen ja valitaan vapaasti pysäköintipaikka joko ylä- tai alatasanteelta.

Ulosajo

  • Asioinnin jälkeen tultaessa takaisin pysäköintilaitokseen viedään pysäköintilippu automaattikassalle. Kassoja on laitoksessa yhteensä kahdeksan.
  • Kortti työnnetään kortinlukijaan ja kassa ilmoittaa pysäköinnin hinnan.
  • Maksun jälkeen auto ajetaan puomistolle, jolloin puomi aukeaa ja auto voidaan ajaa ulos.

Ulosajo sulkemisen jälkeen

  • Pysäköintilipuke otetaan mukaan asioinnin ajaksi. Tultaessa takasin pysäköintilaitokseen, pysäköintilipukkeella saadaan porrashuoneiden ovet auki viemällä kortti oven vieressä olevaan lukijaan.
  • Pysäköinti maksetaan automaattikassalla. Kassoja on laitoksessa yhteensä kahdeksan. Kortti työnnetään kortinlukijaan ja kassa ilmoittaa pysäköinnin hinnan.
  • Maksun jälkeen auto ajetaan puomistolle, jolloin puomi ja ovet aukeavat ja auto voidaan ajaa ulos.

 

Etsitkö helppoa pysäköintiä?

Tule Vaasan Toriparkkiin. Vapaat autopaikat odottavat sinua keskellä kaupunkia. Voit hoitaa kaikki keskustan asioinnit helposti, yhdellä pysäköinnillä. Aja Toriparkkiin – ja arki sujuu sukkelasti!