Tervetuloa ToriParkkiin!

Vaasan ToriParkki on yksi Suomen suurimmista pysäköintilaitoksista, jossa on 827 pysäköintipaikkaa kahdessa kerroksessa Vaasan ydinkeskustassa kauppatorin alla.

Toriparkkiin voit ajaa autosi kahdesta eri sisäänajorampista (max korkeus 2,3 m). Etelästä tullessa sisäänajo sijaitsee Kauppapuistikko 15 kohdalla Pohjoisesta tullessa sisäänajo sijaitsee Kauppapuistikko 10 kohdalla. Katso kartta

Liikkumisesteisen pysäköintipaikat

Ylätasanteella, lähellä Sokos Hotel Vaakunan sisäänkäyntiä on kaksi liikkumisesteisen pysäköintipaikkaa. Liikkumisesteisen pysäköintipaikat ovat myös maksullisia. Kauppatorilla sijaitsee maksuttomia liikkumisesteisen pysäköintipaikkoja.

Latauspaikat sähköautoille

Latauspaikat sähköautoille löytyvät alatasolta (9 paikkaa).

Latauspisteet soveltuvat kaikille sähkö- ja hybridiautoille. Peruslataukseen sopivien tyypin 2 pisteiden enimmäisteho on 22 kW. DC-pikalaturin teho on puolestaan 50 kW ja siinä on pistokkeet CCS ja CHAdeMo -standardin autoille. Info puh. 0800 02200 (24/7) virta.global/info

Maksaminen

Toriparkin käyttö toimii maksuautomaatissa korttimaksulla, käteisellä tai mobiilisti QR-koodia hyödyntäen. Maksuautomaatit sijaitsevat porrashuoneiden läheisyydessä, joita on neljä: A, B, C ja D. Maksuautomaateissa C ja D on myös mahdollisuus maksaa käteisellä. Automaatteihin käy seteleistä 5 €, 10 € ja 20 € setelit. Kolikoista käyvät 0,50 €, 1 € ja 2 € kolikot. Automaatit antavat vaihtorahat takaisin.

Yhteydet

Ympäröiviin kiinteistöihin on kulkuyhteyksiä siten, että kaksi kulkuyhteyttä menee Toriparkista kauppakeskus Rewelliin, yksi kauppakeskus Espeniin ja yksi Sampotaloon. Sampotaloon johtava yhteys on sekä jalankulku- että ajoyhteys. Näin ollen Sampotalon (Citymarketin) pysäköintitilasta voi ajaa autolla Toriparkin puolelle, mutta ei päinvastoin.

Hissi/porrasyhteyksiä Toriparkista Kauppatorin pinnalle on yhteensä 4.

Näin käytät Vaasan Toriparkkia

Sisäänajo

 • Kun saavut Toriparkkiin, järjestelmä tunnistaa rekisterinumerosi automaattisesti ja portti avautuu – Tervetuloa!
 • Mikäli järjestelmä ei tunnista rekisterinumeroasi, ota lipuke puomilla ja maksa lähtiessäsi automaatilla. Järjestelmä vaatii rekisterikilven auton etupuolelle.
 • Moottoripyöräilijä, huomioithan, että sinun tulee aina ottaa lipuke puomilta.
 • Aja sisään ja valitse vapaasti pysäköintipaikka ylä- tai alatasanteelta.

Maksaminen

 • Kun olet lähdössä Toriparkista, maksa pysäköinti maksuautomaatissa, tai mobiilisti QR-koodia hyödyntäen. Maksuautomaatit sijaitsevat porrashuoneiden läheisyydessä, joita on neljä: A, B, C ja D. Maksuautomaateissa C ja D on myös mahdollisuus maksaa käteisellä.Automaatteihin käy seteleistä 5 €, 10 € ja 20 € setelit. Kolikoista käyvät 0,50 €, 1 € ja 2 € kolikot. Automaatit antavat vaihtorahat takaisin.

Ulosajo

 • Maksun jälkeen, voit ajaa uloskäyntiin.
 • Järjestelmä tunnistaa rekisterinumerosi, puomi avautuu ja voit ajaa ulos – Kiitos käynnistä!
 • Mikäli käytit lipuketta, skannaa viivakoodi puomin lukijalla.

Toriparkki sulkemisen jälkeen

 • Porrashuoneen ovet avautuvat rekisterinumerollasi. Porrashuoneita on torilla neljä A, B, C ja D.
 • Maksun jälkeen auto ajetaan uloskäyntiin, järjestelmä tunnistaa rekisterinumerosi, puomi avautuu ja voit ajaa ulos.

Yhteystiedot ongelmatilanteessa

 • Ota tarvittaessa yhteys painamalla puomin napista tai puhelimitse
 • Palvelukeskus SECURITAS 24/7, Puh 020 491 3252
 • Info Studio Ticket, Puh 06 3176 514, ma – pe klo 10:00 -17:00, Rewell II krs

EasyPark ja ParkMan

Toriparkissa on käytössä myös mobiilimaksumahdollisuus, yhteistyössä EasyParkin ja  ParkManin kanssa.

Automaattiseen rekisterikilven lukuun pohjautuvan mobiilipysäköinnin saat aktivoitua EasyParkin tai ParkManin sovelluksista oheisella ohjeistuksella:

 • Avaa EasyParkin sovellus ja napauta kohtaa ”Ajoneuvot”- Rekisterinumeron perässä napauta kolmea pistettä- Lisää ruksi kohtaan ”Salli automaattinen kamerapysäköinti”
 • Avaa ParkMan sovellus ja napauta kohtaa ”Kamerapysäköinti” – ”Salli rekisterinumerolla automaattinen kamerapysäköinti”

Toriparkkiin ajaessasi kamera lukee rekisteritunnuksen, avaa puomin ja aloittaa pysäköinnin haluamassasi pysäköinti sovelluksessa.

Ulosajettaessa kamera lukee rekisteritunnuksen, avaa puomin ja päättää pysäköinnin. Huomioithan mahdollisen palvelupakettisi mukaisen palvelumaksun. Kuitin pysäköinnistä saat sen lataamalla sovelluksesta. (Easypark tai ParkMan)

Mikäli sinulla on kuukausipysäköintisopimus Toriparkkiin tai verkkokaupasta ostetut pysäköintiluvat ja käytät myös EasyPark tai ParkMan sovellusta, niin toimi näin:

 • Avaa EasyPark sovellus ja napauta kohtaa ”Ajoneuvot” tai ParkManissa ”Kamerapysäköinti”
 • Rekisterinumeron perässä napauta kolmea pistettä
 • Poista ruksi kohdasta ”Salli automaattinen kamerapysäköinti”.

Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä EasyParkin asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@easypark.fi tai ParkManin asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@parkman.fi

Toriparkin ollessa suljettuna, sisään pääsee kauppatorilla olevien A, B, C tai D-porrashuoneiden kautta. Oven vieressä on lukija, johon rekisteritunnus näppäillään.

 

 

Etsitkö helppoa pysäköintiä?

Tule Vaasan Toriparkkiin. Vapaat autopaikat odottavat sinua keskellä kaupunkia. Voit hoitaa kaikki keskustan asioinnit helposti, yhdellä pysäköinnillä. Aja Toriparkkiin – ja arki sujuu sukkelasti!