Toriparkkiin yhdeksän uutta sähköautojen latauspistettä

Vaasan Toripysäköinti Oy on uudistanut sähköautojen latauspisteet yhteistyössä Vaasan Sähkön kanssa. Aiempien neljän latauspisteen tilalle on asennettu yhteensä yhdeksän sähköautojen latauspistettä, joista yhdessä on pikalatausmahdollisuus. Uudet latauspisteet otetaan käyttöön 17.5.2021.

Latauspisteet soveltuvat kaikille sähkö- ja hybridiautoille. Peruslataukseen sopivien tyypin 2 pisteiden enimmäisteho on 22 kW. DC-pikalaturin teho on puolestaan 50 kW ja siinä on pistokkeet CCS ja CHAdeMo -standardin autoille.

Latauspisteet sijaitsevat Toriparkin alatasolla. Samalla tasolla olleet neljä vanhempaa latauspistettä poistetaan käytöstä ja myös latauspisteiden paikka vaihtuu. Uudet, tehokkaammat latauspisteet on asennettu entisen autopesulan kohdalle alatason pohjoispäätyyn. Toriparkin keskeisen sijainnin ja pisteiden lukumäärän vuoksi uudet latauspisteet ovat merkittävä lisäys Vaasan keskustan ja koko alueen lataustarjontaan.

”Tehokkaampia ja nopeita latauspisteitä on toivottu pitkään ja onkin hienoa päästä vastaamaan sähköautoilijoiden toiveeseen. Keskeisen sijainnin lisäksi latauspisteiden entistä suurempi määrä vieläpä sisätiloissa on varmasti sähköautoilijoiden mieleen”, kertoo Toriparkin toimitusjohtaja Susanna Spak.

”Näiden yhdeksän latauspisteen toivotaan tietenkin palvelevan keskustan kävijöitä hyvin, mutta samalla olemme jo rakennusvaiheessa varautuneet kasvavaan tarpeeseen”, toteaa Vaasan Sähkön projektipäällikkö Jyrki Rajala.

”Yhteistyö Vaasan Sähkön kanssa oli Toriparkille luonnollinen valinta, halusimme latauspisteisiin tietysti Suomen vaasalaisinta sähköä. Vaasan Sähkö on asentanut Toriparkin latauspisteet ja huolehtii jatkossa niiden toimivuudesta. Ensi viikolla pe-la 21.-22.5. sähköauton voi ladata uusissa latauspisteissä veloituksetta eli vain pysäköintimaksun hinnalla”, jatkaa Susanna Spak

Lisää samasta aiheesta