Torgparkeringen får nio nya laddningspunkter för elbilar

Vasa Torgparkering Ab har i samarbete med Vasa Elektriska förnyat elbilarnas laddningspunkter. De fyra tidigare laddningspunkterna har ersatts av nio nya laddningspunkter för elbilar, varav en med möjlighet till snabbladdning. De nya laddningspunkterna tas i bruk 17.5.2021

Laddningspunkterna passar för alla el- och hybridbilar.  För normalladdning är den maximala effekten för typ 2 punkterna 22kW. DC-snabbladdaren har effekt på 50 kW och har uttag för CCS- och CHAdeMo-standard bilar.

Laddningspunkterna finns på nedre plan i Torgparkeringen. De fyra äldre laddningspunkterna som funnit på samma plan tas bort och de nya laddningspunkterna får en ny plats. De nya, effektivare laddningspunkterna har installerats på före detta biltvättens plats i norra ändan av nedre plan. Torgparkeringens centrala läge och antalet nya laddningspunkter är ett viktigt tillskott till laddningsmöjligheterna i Vasa centrum och hela området.

”Effektivare och snabba laddningspunkter har önskats länge, och det är fint att äntligen få svara på elbilisternas önskemål. Det centrala läget samt antalet laddningspunkter ännu till inomhus uppskattas säkert av elbilisterna” berättar Torgparkeringens VD Susanna Spak.

”Vi hoppas att dessa nio laddningspunkter ska betjäna centrums besökare väl, men vi har redan i byggnadsskedet förberett oss på ett växande behov, konstaterar Vasa Elektriskas projektledare Jyrki Rajala.”

”Samarbetet med Vasa Elektriska var ett naturligt val för Torgparkeringen, vi ville såklart ha el från Vasa i våra laddningspunkter. Vasa Elektriska har installerat Torgparkeringens laddningspunkter och kommer i fortsättningen ta hand om dem. Nästa veckas fr-lö 21-22.5 kan du ladda din elbil vid våra nya laddningspunkter kostnadsfritt, det vill säga endast för parkeringsavgiften”, fortsätter Susanna Spak

Relaterade artiklar